Neat Nonsense

stories to inspire you

Vakantie voorpret

Er zijn van die mensen die pas een dag voor hun vakantie beginnen met het inpakken van hun koffer en zich verder nergens druk om maken. De chill mensen noem ik ze. Een paspoort en geld is alles wat ze nodig hebben. Zijn ze iets vergeten, dan halen ze het wel in het land zelf. Het enige waar zij zich druk om maken, is dat ze voldoende van hun vakantie kunnen genieten.

Lijnrecht daar tegenover staan de superstressers. Mensen die dagen van tevoren al beginnen met het maken van lijsten van alle dingen die meemoeten. Als een stresskip fladderen ze door het huis om al die dingen bijeen te rapen. Komen ze er op het laatste moment achter dat ze een item missen, dan moeten ze in alle hectiek ook nog langs de winkel om dat item te bemachtigen. Het allerergste voor hen is dat ze tijdens de vakantie erachter komen dat ze toch iets vergeten zijn en zich dan afvragen hoe het mogelijk is dat er ook maar iemand op deze planeet rondloopt die op vakantie gaan leuk vindt.

Zelf zit ik tussen deze twee types is. In principe ben ik vrij chill, maar ik wil wel een aantal dagen van tevoren al starten met het inpakken van mijn koffer. Waarom? Omdat ik er blij van wordt. Dan kan het glunderen alvast beginnen. Als een evil genius wrijf ik in mijn handen en bedenk me wat ik allemaal kan meenemen om mijn vakantie zo leuk mogelijk te maken. Welk jurkje zal ik aantrekken als ik in de tropische hitte over het strand loop? Hoeveel badkleding neem ik mee? Je wilt ten slotte wel iets aan kunnen trekken, als je op dag 2 naar het strand gaat, maar je andere bikini nog niet droog is. Ik wil het mezelf zo comfortabel mogelijk maken als ik eenmaal op vakantie ben, als ik de groene tropische bossen aan het verkennen ben en op mijn praktische gympen loop. Dat ik me er nu al op kan voorbereiden maakt me blij.

Ben ik dan nooit gestresst? Natuurlijk wel. Zo neem ik altijd mijn eigen vezelrijke crackers van Wasa mee. Deze zijn hondermaal effectiever dan elk laxeermiddel ter wereld. Kom ik erachter dat ik ze ben vergeten, dan baal ik, want de kans is klein dat ik ze in het buitenland zal vinden. Maar ik laat dit soort kenmerken nooit of te nimmer mijn vakantiepret drukken.

Het genieten van je vakantie behoort thuis al te beginnen. Dus maak je lijstje of niet, maar wees hoe dan ook blij met elk item wat je in die koffer gooit, wetende dat je straks (als het goed is) een mooi vooruitzicht staat te wachten. Geniet van het inpakken en laat de vakantie voorpret beginnen!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands
en_CAEnglish (Canada) nl_NLNederlands