Neat Nonsense

stories to inspire you

handbagage inpakken 1

Voor een weekendje weg is met enkel handbagage reizen meer dan voldoende. Maar zodra je een week of langer weg bent, boeken de meeste mensen extra bagage mee.

Vroeger dacht ik er nooit zo over na hoeveel bagage ik meewilde, want de extra ruimbagage zat inbegrepen in de prijs. Nu zijn de prijsvechters in de vliegmaatschappij omgeschakeld naar een ander systeem. Het boeken in soort van modules. Je begint bij de basis, enkel het ticket en dan kun je extra’s tegen betaling bijboeken. De handbagage is een van de weinige zaken die je er nog bij krijgt van ze. Al zou het me niet verbazen als dat laatste beetje gulheid ook verdwijnt. Er is zeker kritiek op dit systeem, maar voor mij als iemand die graag zelf zoveel mogelijk wil bepalen en kosten bespaart waar mogelijk, is het een uitkomt.

Toch vind ik het tevens een mierenneukerig gebeuren. Zo mag je mag bij de allergoedkoopste maatschappijen naast je handbagage van max. 10 kilo, niet eens een rugzakje of handtas hebben voor je belangrijkste artikelen, zoals goh, verzin eens wat; je paspoort. Is voor mij toch een vrij belangrijk item en je moet het continu paraat hebben als je eenmaal door de poorten van de incheck bent gelopen. Die ga je toch niet steeds in je koffer verstoppen?

Daarnaast is het een uitdaging om je koffer zo in te pakken dat je er langer dan een week mee kan doen. Het vereist een minimalistische manier van denken en leven. Iets wat ik jaren geleden toen ik voor het eerst alleen door Cuba reisde voor twee weken, niet onder de knie had. Met slechts 10 kilo aan voornamelijk linnen kleding, voelde ik me diepongelukkig worden. Steeds weer diezelfde outfits. Als ik naar de foto’s keek, wist ik niet meer welke dag ik wat had gedaan. Bleugh. Nu ben ik natuurlijk ouder en wijzer. Vooral mijn grijze haren die zo af en toe de kop opsteken, verraadden mijn ‘wijsheid’. Nu vind ik het minder belangrijk om op elke foto een andere stylo te laten zien. Praktisch leven heeft de overhand genomen. Dus hoe pak ik nu mijn handbagage in?

Heb je weleens gehoord van de legerrol techniek? Het doet net iets meer dan simpelweg je kleding oprollen. Je vouwt namelijk de rand van je kleding op, zodat het een zakje vormt voor de rest van de kleding, net zoals je bij je sokken doet. Het klinkt wellicht wat vaag, dus kun je beter zien hoe het werkt. Op Youtube heb je genoeg voorbeelden! Zelf heb ik deze technieken toegepast en ben ik achter een aantal minpuntjes gekomen. De legerrol techniek werkt niet voor alle kledingstukken. Is je kleding bijvoorbeeld een zwierig uitlopend topje, vergeet het dan maar. Of een dikke rok met plooien? Niet doen, de rok kreukelt dan op een niet mooie manier. Afgezien van dit soort kleine uitzonderingen, neemt deze techniek niet alleen weinig ruimte in je koffer in, maar houdt je kleding vooral heel overzichtelijk bij elkaar. Je ziet meteen waar welk item ligt. Deze pak je er ook nog eens makkelijk uit, zonder dat je een hele stapel overhoop gooit. Daar heb ik altijd zo’n hekel aan.

Kortom, het kost wat meer tijd om voor te bereiden, maar uiteindelijk is dit de meest efficiƫnte en praktische manier om je handbagage in te pakken.

Hoeveel bagage neem je nou mee? Dit is heel erg persoonlijk. Lees hierover in deel 2 van handbagage inpakken.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands
en_CAEnglish (Canada) nl_NLNederlands