Neat Nonsense

stories to inspire you

Handbagage inpakken 2

Wat moet je nu echt meenemen als je met enkel handbagage reist? Dit is vrij persoonlijk. Zo kun je je voorstellen dat er een verschil is tussen wat mannen en vrouwen inpakken. Als ik naar mezelf kijk, als vrouw zijnde, dan vind ik het belangrijk dat ik naast de nodige textiel, iets heb om mijn lange haartjes in bedwang te houden. Gezien mijn haren vrij pluizig zijn van zichzelf, gebruik ik een stijltang om het netjes te krijgen. De stijltang moet dus mee evenals minstens één haarproduct. Hiernaast heb je als vrouw meestal elke maand hygiëneproducten nodig en ook die nemen natuurlijk ruimte in beslag.

Zo begin ik dus altijd met het bepalen van de absoluut noodzakelijk items die voor mij mee moeten. Naast bovengenoemde, neem ik nog ouderwets een compactcamera mee, omdat ik de kwaliteit van deze foto’s tot op heden net iets beter vind dan die van een mobiele telefoon. Al zal dit binnen een paar jaren wel veranderen. Gaat de camera mee, dan ook de oplader en de geheugenkaarten. De reisstekker en mobiele oplader horen er natuurlijk ook bij.

Hierna bepaal ik welke verzorging ik absoluut meewil. Zoals ik al eerder zei, heb ik vrij lastig te temmen haar. Die wilde manen van mij laten zich door vrijwel geen enkele shampoo goed temmen. Na jaren zoeken en uitproberen heb ik nu een shampoo en conditioner die goed aanslaan. Had ik niet zulk lastig haar, dan zou ik eerlijk gezegd gewoon een shampootje in het vakantieland kopen. Zeep neem ik nooit mee, want ook dat verkopen ze in elk land wel. In plaats van bodylotion, neem ik zonnebrandcrème mee, want laten we wel wezen, die moet sowieso mee naar een zonnig land en hydrateert mijn huid voldoende. Make-up, doe ik niet aan, maar kan me voorstellen dat veel dames dit ook erbij willen. De minimale producten zitten nu wel in mijn koffer. Nu kan ik eindelijk kijken hoeveel ruimte ik nog over heb voor kleding en schoeisel.

De kleding moet praktisch zijn, goed te combineren met elkaar en mag van mij gewassen worden in het buitenland. Bij voorkeur was ik nooit mijn kleding elders, want ik vertrouw die wasmachines en waterkwaliteit niet zo. Het wisselt ook per land. In mijn rondreis door Azië, waar ik genoodzaakt was om mijn kleding te wassen, kreeg ik mijn kleding vaak erger terug dan het erin gegaan was. In veel Westerse landen, was ik op 30 graden en komt het er prima uit. Echter is het altijd mijn doel om zodanig kleding mee te nemen, dat ik het niet hoef te wassen.

Ga ik voor 10 dagen weg, dan neem ik voor 11 dagen aan ondergoed mee. Qua onderkleding probeer ik maximaal 3 stuks mee te nemen. Bijvoorbeeld twee rokken en een legging. Qua bovenkleding neem ik zo’n zes a zeven stuks mee voor tien dagen. Waar je in een warm klimaat rekening mee moet houden, is dat je gaat zweten. De een nog meer dan de ander en dat het daardoor niet fijn is om een t-shirt tweemaal aan te trekken. Je moet het dus kunnen laten luchten of minstens spoelen. Vind je het wel prima om je kleding in het buitenland te wassen, dan kun je met drie bovenstukken prima uit de voeten. Wel heb je dan elke drie dagen een was te doen. Wederom, het is vrij persoonlijk.

Ik gooi in mijn handbagage natuurlijk nog wat reishanddoeken erbij, omdat ze megalicht zijn, doucheslippers, wandelslippers en een paar gympen en sokken voor als ik een lange wandeling wil maken. Er gaat ook nog een rugtas in voor mijn dagelijkse zaken en ik ben klaar voor vertrek. Mocht ik ruim onder het toegestane aantal kilo’s zitten, dan neem ik nog wat van mijn favoriete eten mee. Wil je weten hoe dit in mijn koffer past, lees dan nog mijn vorige artikel over het inpakken van reisbagage.

Belangrijke documenten heb ik in een handtas of heuptas. Soms prop ik wat items in mijn jaszakken, omdat ze dat niet mogen rekenen tot bagage. Al met al houd ik dus een bepaalde volgorde aan van belangrijk naar minder belangrijk. Dit werkt voor mij tot nu heel goed en hopelijk voor jou nu ook.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands
en_CAEnglish (Canada) nl_NLNederlands