Neat Nonsense

stories to inspire you

Gran Canaria 4. Busses

[:nl]De weg van het Las Palmas vliegveld naar de openbare bussen wijst zich vanzelf. Volg de borden in het vliegveld en zodra je buitenkomt zie je gele pijlen op de grond die de weg verder wijzen. Laat je niet stoppen door de toerbussen. Deze staan dichterbij het vliegveld dan de O.V-bussen. Steek nog even de straat over en je bent er. [spacer height=”10px”]

Op de borden bij het busstation wordt aangegeven welke richting de bus opgaat, maar in tegenstelling tot de Nederlandse bussen, staat niet elke tussenstop erin. Vraag dus altijd aan de chauffeur of hij in de buurt stopt van waar je moet zijn. Vervolgens kun je met contant geld het buskaartje kopen, welke voor een enkele rit geldig is. Als toerist is het zover ik weet niet mogelijk om een buspas te kopen voor de blauwe bussen (deze gaan het hele eiland over), maar voor de gele bussen die enkel in Las Palmas rijden kun je wel een kaart kopen. Deze kost geloof ik een tientje en dan kun je er ongeveer 10 ritten meemaken. (Weet het niet exact meer.) Verder kun je enkel in de blauwe bussen grote bagage kwijt. Aan de buitenkant van de bussen zit opbergruimte hiervoor. Je moet zelf je koffers erin en eruit halen. [spacer height=”10px”]

In de bussen wordt de volgende halte niet aangekondigd. En omdat de chauffeurs ook maar mensen zijn, die dingen vergeten en niet altijd goed engels spreken, kun je er niet zonder meer vanuit gaan dat de chauffeur je wel waarschuwt. Het handigst vond ik om het adres van mijn bestemming in google maps in te laden en regelmatig te kijken of ik al in de buurt was. Zodra ik dacht van wel, vroeg ik het aan de chauffeur. Vraag het op tijd, want als er niemand bij de halte staat, rijdt de bus simpelweg door. [spacer height=”10px”]

Sowieso heb ik veel aan Google maps gehad. Deze geeft namelijk ook aan hoe je het beste van A naar B kunt met de bussen op Gran Canaria. Google geeft wel eerlijk aan dat ze niet over de meest volledige informatie beschikt, maar toch klopte de busnummers voor mijn routes altijd. De tijden in de meeste gevallen ook. De informatie online was vaak vollediger dan de informatie bij de busstations zelf! [spacer height=”10px”]

Als je net als ik te laat bent om een goede accommodatie op het strand te kunnen boeken en graag het hele eiland afwil reizen met de bus, dan kan ik je aanraden om een accommodatie te boeken in de buurt van het Las Palmas busstation. Van daaruit gaan er bussen het hele eiland over, wat het een ideale uitvalsbasis maakt. Bovendien zijn de accommodaties in de stad wat goedkoper, dus daarmee compenseer je de buskosten die je maakt. Busritjes zijn overigens niet zo duur als in Nederland.  De prijzen variëren van 1,20-18,00 euro.[:]

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
en_CAEnglish (Canada)
nl_NLNederlands en_CAEnglish (Canada)