Neat Nonsense

stories to inspire you

Visum voor Kaapverdië

Mijn ticket naar Sal, Kaapverdië was net geboekt of ik ontving al een mail van de boekingsmaatschappij om mijn visum direct aan te schaffen. Ze geven in dit bericht een link naar een site waar je dit kunt regelen. Sluw, vind ik het.

Het is namelijk heel makkelijk om te denken dat je dit verplicht moet doen, want zo laten ze het lijken in de tekst die ze je sturen.

“Paspoort en visa – Zorg ervoor dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. Let op, ook als je slechts een overstap of tussenlanding maakt, kan het zijn dat je een visum nodig hebt. Controleer op de website van de VisumCentrale of je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten.”

Dus ik kijken op de site van Visum Centrale en vul netjes in waar in naartoe ga. De uitslag is natuurlijk: “Ja, een visum is vereist voor uw reis naar Kaapverdische eilanden. Start nu uw visumaanvraag.”

En dan krijg je me toch een waslijst aan informatie van dingen de je ‘moet’ doen voor je visumaanvraag. De kosten?

Dezelfde dag klaar Consulaire kosten € 45,00 VisumCentrale kosten € 47,80

Wat ze er minder duidelijk bij vermelden is dat je ook een visum in het land zelf kon aanschaffen voor ongeveer € 25,00. Al is deze informatie inmiddels al achterhaald. Want zo vond ik op deze site een heel duidelijk verhaal over wanneer je nu echt een visum voor Kaapverdië nodig hebt. ” Sinds 1 januari 2019 kun je met een paspoort uit een EU-land visumvrij naar Kaapverdië reizen, mits je verblijf niet langer duurt dan 30 dagen. “

Het volgende is het geval:
Kaapverdië heeft het korte verblijf visum vervangen door de Airport Security Tax (TSA). Je hoeft inderdaad geen visum aan te schaffen, maar je moet nog wel de vliegveldbelasting van 31 euro betalen. Dit kan op het vliegveld, maar bespaar je liever je tijd daar, vraag het dan van te voren aan. Het kan op o.a. deze website:

https://www.ease.gov.cv/

Boek je via Tui, dan zit de airport tax automatisch bij je ticket. Let op: je moet alsnog zelf het formulier online invullen en aanvragen en dit minimaal 2 weken van tevoren. Heb je last minute geboekt, dan betaal je alsnog contant op het vliegveld en kun je achteraf via Tui dit contante bedrag terugvorderen. Bewaar je betaalbewijs dus goed.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
en_CAEnglish (Canada)
nl_NLNederlands en_CAEnglish (Canada)