Neat Nonsense

stories to inspire you

Gran Canaria 3. the flight from Amsterdam to Las Palmas with Tui

[:nl]

Je zit half in een winterdip. De feestdagen komen er gelukkig aan en de verlichting op straat probeert wat vrolijkheid te brengen. Het is echter niet genoeg. Die grijze lucht komt je je neus uit en je boekt die last minute naar de zon. In de kerstvakantie een reisje boeken kost je natuurlijk de hoofdprijs, maar als je een paar dagen speling hebt en de vliegtijden je niet uitmaakt, dan kun je leuke tickets vinden. Zo vond ik via Tui op het laatste moment een ticket naar Gran Canaria voor slechts 104 euro. Het nadeel ervan is dat je wat gemak opgeeft. Je reist namelijk midden in de nacht, wanneer er totaal geen openbaar vervoer rijdt en je het liefst wil slapen. Ook zit bagage er niet bij inbegrepen. [spacer height=”10px”]

Gezien mijn grote wellust naar de zon en mijn kleine budget, besloot ik voor dit ticket te gaan. Je kon volledig online inchecken met minimale administratie. Ik hoefde bij het boeken niet eens mijn paspoortnummer en al dat soort extra informatie in te voeren. Mijn naam en geboortedatum was praktisch genoeg. [spacer height=”10px”]

Eenmaal op Schiphol hoefde ik enkel mijn tas af te geven en ook dat kon ik helemaal zelf doen. Naast de reguliere incheckbalies met personeel, waren er namelijk de bagage afgiftepunten. Supersnel en handig. Je scant je ticket (dat je thuis hebt uitgeprint), zet je tas in de cabine, welke automatisch sluit, nadat je een bagagesticker met bestemming erop, hebt ontvangen. Deze moet je voordat het luik dichtgaat nog even aan je tas bevestigen. Makkie! Binnen 2 minuten was het klusje geklaard en kon ik naar de douane. [spacer height=”10px”]

[spacer height=”10px”]

Wederom was ik binnen een paar minuten klaar. Houdt er wel rekening mee dat doordat ze bij de douane scanapparaten gebruiken en deze maar door een laag kleding heen kunnen kijken, je al je jasjes en vestjes uit moet doen! Als je enkel een topje of een hemdje aan hebt onder alle lagen kleding, is dat best frisjes. Daarnaast voel je je ook heel kaal ineens. Een t-shirt aandoen is dus aanbevolen. [spacer height=”10px”]

Nu zorg ik ervoor dat ik bij Europese vluchten 2 uren voor inchecken al aanwezig ben en als ik dan snel door de molen heen ben, dan kan ik winkelen. Nu was ik echter binnen een recordtijd ingecheckt en door de douane heen (15 minuten in totaal), waardoor ik niet goed wist wat ik met deze zee aan tijd aanmoest. Winkelen zat er niet in, want in de nacht was alles gesloten. Lezen was ik te moe voor, dus knoopte ik maar een gesprek aan met de dames van de Starbucks, waar ik een lekker grote thee had besteld. Die arme meiden stonden er ruimschoots 11 uur te werken en wachtten met smart op aflossing van hun collega’s. Het laatste half uurtje voor de gate openging, benutte ik mijn tijd door online te bekijken wat mensen met oudjaarsdag hadden uitgespookt. Vuurwerk, vuurwerk, vuurwerk en heel wat slechte vuurwerkfoto’s! [spacer height=”10px”]

De vlucht zelf was rustig en ik had een drie-zits voor mezelf. Top! Ik ben klein genoeg om dan opgekruld te kunnen liggen en een dutje te doen. Het eerste halfuur kwam het personeel langs met snacks en drinken tegen betaling, want op zo’n goedkope vlucht van enkel vier uurtjes, zit ook dit niet inbegrepen. Ik zat nog vol en had mijn Starbucks thee in mijn thermoskan overgezet, dus ik sloeg over. Mijn opblaasbare nekkussen gebruikte ik als een gewoon kussen en ik ging plat. Na ongeveer drie uurtjes werd ik wakker en was de daling al ingezet. Natuurlijk was ik nog moe, maar het was te doen. Las Palmas bevindt zich in dezelfde tijdzone als Londen en loopt dus een uurtje achter op Nederland. Altijd leuk als je een extra uurtje krijgt. De tijd van aankomst was ongeveer 8 uur in de ochtend. De landing was soepel en de tassen kwamen snel, waardoor ik kon binnen twintig minuten al het vliegveld van Las Palmas uitliep. Op naar de bus! [spacer height=”10px”][:]

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2020 Neat Nonsense

Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands
en_CAEnglish (Canada) nl_NLNederlands