Neat Nonsense

stories to inspire you

(Nederlands) Hue, kunststad, dec 2010

De verademing van een nieuwe stad verblijdt me. De zon is heet, de tuktukkers springen op me af bij het uitstappen van de trein, maar ik weet ze te ontwijken en een rustige plek te bemachtigen in een van de straatrestaurantjes. Het eten is er heerlijk en de eigenaar is erg aardig. Niet alleen dat, hij is ook een wijs man. Hij maakt indruk op me met zijn woorden. Naast hem voel ik me een grote zeur. Alles wat ik niet fijn vindt aan het reizen of waar ik moe van word, weet hij met een paar simpele zinnen te weerleggen, mij achterlatend met een dom gevoel. De wijsheid van een ouder iemand.

Hij heeft zelf ook veel gereisd en heeft geleerd dat waar je ook bent, rust kun je altijd en overal in jezelf vinden als je je concentreert. Ik hoor mezelf herhaaldelijk zeggen: ja, maar dat is zo moeilijk. En besef dat ik het daardoor alleen maar moeilijker voor mezelf maak door dat te geloven.
Ik denk aan mijn werk, waarin ik herhaaldelijk aan mijn clienten vertelde dat als je constant blijft zeggen: ik kan het niet, het je ook niet gaat lukken. Dus ik zeg: ik kan het wel en voel de motivatie om het te proberen. Er valt direct een deken van rust over me heen en ik glimlach.

Zelfs al loop in bijna een uur in de hitte op zoek naar mijn herberg, ik lach en geniet. Wat is deze stad mooi! Er loopt een lange rivier door de stad en de oever staat vol met kunst. Mooie kunst zoals sculpturen in allerlei kleuren en vormen, netjes geordend in het gras, tussen de mooi getrimde bomen.

Ik loop langs de oevers en kijk enkel om me heen. Ik hoef niets te doen, ik heb ten slotte vakantie! Technisch gezien loop ik niet. Ik slof en slenter. Soms til ik mijn voeten niet eens op, maar schuif ze meer over de straten. Luiheid heeft bezit van me genomen en ik vind het heerlijk.

In de avond ontmoet ik een stel gezellige Duitsers en we gaan op zoek naar een nachtclub. We eindigen in de Brown Eyes en het is werkelijk een lokale club. Voor ik het weet sta ik te dansen met een groep vietnamezen op r&b, house, pop, rock en weet ik het wat nog meer. Het is erg gezellig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Enter Captcha Here : *

Reload Image

© 2023 Neat Nonsense

Thema door Anders Norén

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands